Duurzaamheid

Pipe Proteq is ervan overtuigd dat duurzaamheid van essentieel belang is om tegenwoordig zaken te kunnen doen. Het verminderen van de impact op het milieu en de gebruikers is dan ook een van onze kernwaarden. Om onze impact op het milieu te verminderen wordt continu naar de levenscyclus gekeken om verbeteringen door te voeren.

Productie

The Pipe Proteq protector is voor 100 % gemaakt van HDPE en geproduceerd met precisie spuitgiet technieken. HDPE is een kunststof met uitstekende recycle mogelijkheden en kan meerdere keren gerecycled worden zonder aantasting van het materiaal.

De Pipe Proteq protector hoeft na het spuitgieten niet meer bewerkt te worden, waardoor er geen grondstoffen verloren gaan. Dit is bijvoorbeeld wel het geval bij conventionele protectors, waarbij het schroefdraad in de protector gefreesd moet worden.

Pipe Proteq levert ook reserveonderdelen, welke de levensduur van onze producten aanzienlijk kan verlengen. De effectiviteit van de gebruikte materialen wordt zodoende optimaal benut. Dit in tegenstelling tot conventionele protectors, waarbij beschadiging van het schroefdraad een afgeschreven product betekent.